ΓΣΕΕ: Δεν είμαστε «αναλώσιμοι» - Να διερευνηθεί άμεσα η υπόθεση με τα εργατικά ατυχήματα

Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 13:09
UPD:13:09
A- A A+

Να διερευνηθεί η υπόθεση των ατυχημάτων στα γυρίσματα της ταινίας «Αναλώσιμοι» στη Θεσσαλονίκη ζητά με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, ώστε να διαπιστωθεί εάν οι πληροφορίες για τραυματισμούς ισχύουν ή εάν η επίσημη διάψευση των δημοσιογραφικών πληροφοριών από την εταιρεία παραγωγής, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Η ανακοίνωση

«Μετά τα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για εργατικά ατυχήματα κατά τη διάρκεια γυρισμάτων της ταινίας "Αναλώσιμοι" στη Θεσσαλονίκη, η ΓΣΕΕ ζητά την άμεση και ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης και εφόσον επιβεβαιωθούν από τις αρχές, την απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν.

Είναι ευθύνη των αρμοδίων αρχών να διαπιστώσουν εάν οι πληροφορίες για τραυματισμούς ισχύουν, ή εάν η επίσημη διάψευση των δημοσιογραφικών πληροφοριών από την εταιρεία παραγωγής, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Για τη Συνομοσπονδία, η ασφάλεια των εργαζομένων ανεξαρτήτως ιθαγένειας και χώρου εργασίας, είναι αδιαπραγμάτευτη. Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι που απασχολούνται επί Ελληνικού εδάφους απαιτείται να απολαμβάνουν πλήρους προστασίας και δικαιωμάτων. Κανένας και καμία δεν είναι… ''ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ''.

 Οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να λαμβάνουν όλες τα απαιτούμενα μέτρα για την ασφάλειά τους».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς