Subaru SOLTERRA: Παγκόσμιο ηλεκτρικό σε σύμπραξη με Toyota

Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2021 18:34
UPD:18:35
A- A A+

Αναπτύσσοντας το SOLTERRA, το πρώτο BEV (Battery Electric Vehicle) της μάρκας που λανσάρεται παγκόσμια, η Subaru έχει στόχο να ξεπεράσει τις διάφορες προσδοκίες των πελατών για τα BEV και να δημιουργήσει ένα πρακτικό όχημα, ώστε οι πελάτες να μπορούν να το επιλέγουν με άνεση και σιγουριά, καθώς θα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος των μελλοντικών BEV της. Η κυκλοφορία του SOLTERRA θα ξεκινήσει στα μέσα του 2022 στις αγορές όπως η Ιαπωνία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Ευρώπη και η Κίνα. Έχει κατασκευαστεί ως ένα αυθεντικό SUV παρέχοντας ένα σύνολο φιλικό προς το περιβάλλον που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ξεγνοιασιά, όπως και τα υπάρχοντα μοντέλα SUV της Subaru.

Τα πρώτα στοιχεία μας λένε ότι:

・ Η εξαγωνική γρίλια χωρίς ραφή εκφράζει την ενεργειακή απόδοση ενός BEV. Το αμάξωμα με τον οριζόντιο άξονα που ξεκινά από αυτό το εξάγωνο και τα δυναμικά προστατευτικά φτερών που προεξέχουν δείχνουν τη δύναμη ενός SUV.

・ Χαμηλά τοποθετημένο ταμπλό οργάνων και ψηλά τοποθετημένα όργανα, για πρώτη φορά από τη Subaru, βρίσκονται στον πίνακα οργάνων και είναι ορατά πάνω από το τιμόνι, κάνοντας αντιληπτό το ευρύχωρο εσωτερικό.

・ Χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία που καλλιεργήθηκε με την ιδιαίτερα αναγνωρισμένη Παγκόσμια Πλατφόρμα Subaru, αναπτύχθηκε η Παγκόσμια Πλατφόρμα e-Subaru από κοινού με την Toyota Motor Corporation ως πλατφόρμα αποκλειστική για BEV.

Η Παγκόσμια Πλατφόρμα e-Subaru ενεργοποιεί μια οδηγική εμπειρία ανώτερης δυναμικής που προσφέρει υψηλή σταθερότητα και ο χειρισμός ανταποκρίνεται γραμμικά στη λειτουργία διεύθυνσης του οδηγού.

・ Πακέτα μπαταριών υψηλής χωρητικότητας είναι τοποθετημένα κάτω από το δάπεδο, καθώς είναι BEV, και με τη χρήση τους ως μέρος της δομής επιτυγχάνεται χαμηλό κέντρο βάρους, υψηλή αντοχή και ακαμψία του αμαξώματος.

・ Το SOLTERRA έχει υιοθετήσει ένα νέο σύστημα που κινεί τους εμπρός και πίσω τροχούς με ξεχωριστούς κινητήρες. Εκμεταλλευόμενη την τεχνογνωσία στην τεχνολογία AWD που ελέγχει με ακρίβεια τους τέσσερις τροχούς που έχει συσσωρεύσει η SUBARU εδώ και πολλά χρόνια, την εύστροφη απόκριση των ηλεκτροκινη-τήρων και την ευέλικτη κατανομή της κινητήριας δύναμης εμπρός και πίσω, το SOLTERRA χρησιμοποιεί πλήρως την πρόσφυση των τεσσάρων τροχών και προσφέρει οδήγηση με αυτοπεποίθηση και ξεγνοιασιά.

・ Όπως και τα άλλα μοντέλα SUV της SUBARU, το SOLTERRA διαθέτει το σύστημα ελέγχου X-MODE AWD που ενισχύει την αίσθηση ασφάλειας σε ανώμαλους δρόμους. Με την προσθήκη της νέας λειτουργίας Grip Control, η οποία επιτρέπει στο όχημα να τρέχει με σταθερή ταχύτητα ενώ το σταθεροποιεί ακόμη και σε ανώμαλους δρόμους, αυτή η ικανότητα ενισχύεται περαιτέρω.

・ Αναπτύσσοντας το σχήμα του σκελετού κάθε μέρους του αμαξώματος και βελτιστοποιώντας την αντοχή του υλικού, το SOLTERRA επιτυγχάνει ταυτόχρονα μείωση βάρους και ανώτερη ασφάλεια στη σύγκρουση.

・ Σε περίπτωση σύγκρουσης, η δομή που μεταφέρει το φορτίο σε πολλαπλούς σκελετούς του αμαξώματος απορροφά αποτελεσματικά την ενέργεια της σύγκρουσης. Προστατεύει όχι μόνο τους επιβάτες του οχήματος, αλλά και τον εξοπλισμό υψηλής τάσης μέσα στο BEV.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το SOLTERRA είναι το όχημα που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για τη SUBARU, η οποία στοχεύει στο να «δίνει χαρά σε όλους», ώστε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη και της κλιματικής αλλαγής και να συνεχίσει να προσφέρει χαμόγελα στο μέλλον.

Το όχημα αναπτύχθηκε από κοινού από την Toyota και την SUBARU, οι οποίες ξεκίνησαν μια νέα επιχειρηματική και κεφαλαιακή συμμαχία τον Σεπτέμβριο του 2019. Συνδύασαν τεχνολογίες και γνώσεις που αποτελούν εξειδίκευση της καθεμιάς με το σύνθημα "Ας κάνουμε ολοένα καλύτερα αυτοκίνητα μαζί" και μηχανικοί και των δύο εταιρειών το ανέπτυξαν μαζί ενώ συμμετείχαν σε μια φιλική αντιπαλότητα.

 

 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή