Τέχνη, αρχιτεκτονική και φύση συναντιούνται σε δημόσιο έργο

Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 10:04
A- A A+

Να φέρει πιο κοντά τον κόσμο, την Τέχνη, την αρχιτεκτονική και τη φύση επιζητά το δημόσιο έργο τέχνης «The Gathering Place» που δημιούργησαν στις όχθες του ποταμού Νες στην Ινβερνές της Σκωτίας το Sans Façon και το KHBT.

Με καμπυλωτό σχήμα που, εν μέρει, πλέει στο νερό του ποταμού, το έργο «επανασυνδέει την πόλη με τον ποταμό, ανασύροντας τις ιστορίες του, γεννώντας μια αίσθηση του τόπου και δημιουργώντας πρόσβαση στο ποτάμι», όπως εξηγούν οι δημιουργοί του.

Η δομή κυκλώνει ένα μέρος του ποταμού στην άκρη του νερού· περνά από ένα παγκάκι προς μια πλατφόρμα και, τέλος, προς μια γέφυρα που ανοίγεται προς την κατεύθυνση του Λοχ Νες και προς τα πίσω προς το κάστρο και την καρδιά της πόλης.

«Το έργο, με πολλούς τρόπους, είναι ένα μνημείο στην κοινωνική και φυσική κληρονομιά του ποταμού -τόσο σημαντική να διατηρηθεί και προστατευθεί. Είναι ένας χώρος να τιμάς την αίσθηση του τόπου, να έρχεσαι σε διάδραση, να απολαμβάνεις το θέατρο του ποταμού και, ίσως ,να δεις με νέο μάτι το οικείο» επισημαίνει ο καλλιτέχνης Tristan Surtrees από το Sans Façon.

Προτεινόμενα για εσάς