Έ. Αχτσιόγλου: Ο κ. Χατζηδάκης επιβεβαιώνει ότι καταργεί τη δήλωση της υπερεργασίας

Θα αρκούσε ένα «Ναι, το καταργούμε»
Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021 12:11
UPD:12:12
A- A A+

«Θα αρκούσε ένα ‘Ναι, το καταργούμε’ από τον κ. Χατζηδάκη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου, αναφερόμενη στο ζήτημα της υπερεργασίας. 

«Ο κ. Χατζηδάκης με τη σημερινή ανακοίνωσή του επιβεβαιώνει ότι καταργεί τη δήλωση της υπερεργασίας, που ο εργοδότης υποχρεούτο να κάνει πριν την πραγματοποίησή της. Μια ρύθμιση που είχε θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία των εργαζομένων από την απλήρωτη δουλειά», τονίζει η κ. Αχτσιόγλου.

«Όπως γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους οι εργαζόμενοι, χρόνος εργασίας που δεν δηλώνεται εκ των προτέρων δεν ελέγχεται και δεν πληρώνεται.

Θα αρκούσαν τρεις λέξεις «Ναι, το καταργούμε», από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας, οι οποίες θα έσωζαν τη νεοφιλελεύθερη τιμή του κ. Χατζηδάκη. Ωστόσο επέλεξε να γελοιοποιηθεί με λεκτικούς και νοηματικούς ακροβατισμούς. Δικό του θέμα», συνεχίζει. 

«Η πραγματικότητα είναι μία, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κάνει ένα ακόμη δώρο στην εργοδοτική παραβατικότητα, ανοίγει διάπλατα τον δρόμο στην απλήρωτη εργασία. Ο οδοστρωτήρας τους δουλεύει υπερωρίες.’, καταλήγει η κ. Αχτσιόγλου. 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή