Κορωνοϊός: Νέα μέτρα ανακοινώνει την Πέμπτη η Γαλλία

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021 15:13
UPD:15:14
EPA/YOAN VALAT / POOL
A- A A+

Η Γαλλία οργανώνει την υγειονομική απάντηση στη νέα έξαρση της πανδημίας. Μετά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γκαμπριέλ Ατάλ, ανακοίνωσε ότι τρεις δρόμοι μελετώνται από την εκτελεστική εξουσία για τον περιορισμό του πέμπτου κύματος: «ενίσχυση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης και της χρήσης μάσκας, σε εσωτερικούς χώρους και σε εξωτερικούς χώρους», «ενίσχυση του δελτίου υγείας για να τεθούν περισσότεροι περιορισμοί στους μη εμβολιασμένους παρά στους εμβολιασμένους» και «επιτάχυνση της εκστρατείας εμβολιασμού».

Είναι απαραίτητο «να εδραιωθούν τα κέρδη», επέμεινε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος εκτίμησε ότι είναι απαραίτητο πάση θυσία «να προστατευθούν οι εορτασμοί του τέλους του έτους» και «να μην χρειαστεί να επανέλθουμε σε νέα μέτρα, όπως lockdown, απαγόρευση κυκλοφορίας ή περιορισμoύς».

Αυτά τα στοιχεία θα παρουσιαστούν στις κοινοβουλευτικές ομάδες της Εθνοσυνέλευσης και της Γερουσίας το απόγευμα της Τετάρτης και στους εκπροσώπους των τοπικών εκλεγμένων αξιωματούχων την Πέμπτη για να αποφασίσουν για τα συγκεκριμένα μέτρα που θα ανακοινωθούν από τον υπουργό Υγείας Ολιβιέ Βεράν την ίδια ημέρα.

Την Παρασκευή, η Ανώτατη Αρχή Υγείας (HAS) συνέστησε τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης του εμβολίου από την ηλικία των 40 ετών, έξι μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό. «Υπάρχουν ελάχιστοι σαραντάρηδες που έχουν ήδη έξι μήνες από τη δεύτερη δόση, και αυτό θα γίνει σταδιακά τον Δεκέμβριο. Άρα, μας δίνει τη δυνατότητα να οργανωθούμε αν επικυρωθεί η απόφαση», σχολίασε την Τρίτη ο Βεράν.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Les Echos

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή