Γ. Οικονόμου: Η Ελλάδα από τις ελάχιστες χώρες που μέσα στην πανδημία μεγάλωσαν τον στόλο των ΜΜΜ

Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2021 15:28
UPD:15:34
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτ
A- A A+

Στην κριτική του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την «τραγική κατάσταση συγχρωτισμού που επικρατεί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου, για λογαριασμό της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, η ασφάλεια και η ποιότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης.

«Είμαστε από τις ελάχιστες χώρες που, μέσα στην πανδημία, μεγάλωσαν τον στόλο των ΜΜΜ. Παραλάβαμε 850 λεωφορεία στην κίνηση και σήμερα διαθέτουμε 1.320, στοχεύοντας στα 1.500 στο α΄ εξάμηνο του 2022. Έχουμε, ήδη, 3.800 δρομολόγια την ημέρα περισσότερα. Έχουμε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση, ώστε να γίνει ο διαγωνισμός για την προμήθεια νέων λεωφορείων. Στις γραμμές 2 και 3 του μετρό αυξήσαμε τους συρμούς από 32 σε 38, μειώσαμε τις χρονοαποστάσεις και παραδώσαμε 3 νέους σταθμούς. Στο τραμ επαναλειτουργήσαμε τη γραμμή μέχρι το Σύνταγμα, αποκαταστήσαμε τη λειτουργία μέχρι το Φάληρο, ξεκίνησε η λειτουργία του τραμ στον Πειραιά και παραλάβαμε 25 σύγχρονους συρμούς. Τέλος, μειώσαμε στο 1,20 την τιμή του εισιτηρίου, την οποία είχε αυξήσει ο ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως συμπλήρωσε, «η κυβέρνηση παράγει έργο απτό, με γνώμονα την καθημερινή ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών, ειδικά εν μέσω υγειονομικής κρίσης.

Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει την απεγνωσμένη και ατελέσφορη προσπάθεια εύρεσης πεδίου που ο αντιπολιτευτικός του λόγος θα συναντηθεί με την αλήθεια, αλλά δεν το καταφέρνει» υποστήριξε ο κ. Οικονόμου.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή