Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά διοργανώνει το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022 16:06
UPD:16:07
A- A A+

1.Ο ακατάλυτος δεσμός του Πειραιά και των Πειραιωτών με τη θάλασσα, η ιστορία της πόλης ως ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου και η σημαντική και δυναμική κοινότητα των δικηγόρων του ναυτικού δικαίου στον Πειραιά γέννησαν το 1992 το 1ο Συνέδριο  Ναυτικού Δικαίου επί Προεδρίας στον Δ.Σ.Π. Βασίλη Βενέτη και με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή Αντώνη Αντάπαση.  

2. Πλέον το Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου έχει καθιερωθεί ως ένας σημαντικός θεσμός για την πόλη και τον νομικό κόσμο και ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 30 χρόνια ύπαρξής του και τα 100 χρόνια του Συλλόγου μας  με τον 10ο Συνέδριο και θέμα την "Προστασία της ναυτιλιακής επιχείρησης σε ένα μεταβαλλόμενο, ρυθμιστικά και πραγματικά, περιβάλλον".

3. Ο  Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, εκκινώντας από την Προεδρία Γιώργου Σταματογιάννη και συνεχίζοντας με την τωρινή Διοίκηση, προετοίμασε το συνέδριο αυτό  έχοντας ως πολύτιμο σύμμαχο την Οργανωτική Επιτροπή, στην οποία προεδρεύει η καθηγήτρια Λία Αθανασίου και απαρτίζεται από εξέχοντα μέλη της νομικής κοινότητας των δικηγόρων που ασχολούνται με το Ναυτικό Δίκαιο.

4.Η θεματική του συνεδρίου δομείται γύρω από την προστασία της ναυτιλιακής επιχείρησης σε ένα περιβάλλον με πολλές προκλήσεις και σύγχρονες μορφές κινδύνων, αλλά και νέες ανάγκες που απαιτούν αντίστοιχη οργανωτική προσαρμοστικότητα, νέες μορφές συνεργασίας, αλλά και επαναξιολόγηση των παραδοσιακών εργαλείων νομικής ρύθμισης και προστασίας.

5.Το συνέδριο θα διεξαχθεί το τριήμερο 26-28 Μαΐου στο Ευγενίδειο Ίδρυμα με φυσική παρουσία των διακεκριμένων αλλοδαπών και Ελλήνων ομιλητών και με τις εισηγήσεις στα αγγλικά, γαλλικά και ελληνικά και δυνατότητα ταυτόχρονης μετάφρασης, καθώς και με δυνατότητα υβριδικής συμμετοχής των συνέδρων (δια ζώσης ή διαδικτυακά).

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά διεκδικεί το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ναυτικού Δικαίου να αποτελέσει  ένα ξεχωριστό γεγονός για  την πόλη του Πειραιά και για όλη τη νομική κοινότητα ως πεδίο γνώσης, πολιτισμού και επιστημονικού διαλόγου στο χώρο του ιδιωτικού και δημοσίου Ναυτικού Δικαίου.

https://imlc2022piraeus.gr/index.php/el/

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά

Ηλίας Ι. Κλάππας

 

Προτεινόμενα για εσάς