Οι 30ρηδες του ΣΥΡΙΖΑ: Νέο αίμα στην Κεντρική Επιτροπή

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022 20:19
UPD:20:26
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Της Κατερίνας Κοκκαλιάρη
kkokkaliari@naftemporiki.gr

Ψήφο εμπιστοσύνης στις νεότερες ηλικίες έδωσαν σε μεγάλο βαθμό τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που πήγαν στις κάλπες του κόμματος για να εκλέξουν την νέα Κεντρική Επιτροπή. Δίπλα σε «παραδοσιακά» στελέχη στο κόμμα, μια νέα γενιά έχει δυναμική παρουσία, κάτι που φάνηκε και στο αποτέλεσμα της εσωκομματικής κάλπης.

Στη γενιά των 30ρηδων - αν και ήδη έχει μια μακρά διαδρομή στο κόμμα - ανήκει η ´Εφη Αχτσιόγλου, που έκοψε πρώτη το νήμα στην Αττική. Στην πρώτη δεκάδα της Αττικής εξελέγη ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος, αλλά και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, που ακόμα δεν έχουν περάσει το κατώφλι των 40.

Παράλληλα, στη νέα Κεντρική Επιτροπή μετέχουν και στελέχη που πρόσφατα πάτησαν τα 30, αλλά έχουν πέσει από νωρίς στα βαθιά νερά της πολιτικής. Άλλωστε στον ΣΥΡΙΖΑ κοιτούν ιδιαίτερα προς τη νέα γενιά, επιχειρώντας ένα ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα.

Στους 30ρηδες που έχουν ξεχωρίσει στην Κουμουνδούρου είναι ο Στέργιος Καλπάκης, που έχει σπουδάσει εκπαιδευτικός και στη συνέχεια πήρε μεταπτυχιακό στις ανθρωπιστικές σπουδές και τις νέες τεχνολογίες. Η ενασχόλησή του με τα κοινά πάει χρόνια πίσω, αλλά από το 2020 συμμετέχει ακόμα πιο ενεργά στα δρώμενα του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, συμμετέχει στο κρίσιμο κομμάτι της ενημέρωσης και είναι αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του κόμματος.

Από τα πλέον δυναμικά στελέχη της νεότερης γενιάς είναι η Μάγκυ Δούση. Σπούδασε  Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ είναι κάτοχος πτυχίου Τοπογράφου Μηχανικού και Μεταπτυχιακού στην Ολοκληρωμένη Ανάπτυξη και διαχείριση του Χώρου. Ωστόσο, έκανε «στροφή» και εργάζεται στον χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας ως στέλεχος επιχειρήσεων και ως ελεύθερη επαγγελματίας. Έντονη είναι η ενασχόλησή της με τα κοινά, καθώς έχει ασχοληθεί με την κοινωνική ένταξη προσφύγων και μεταναστών, ενώ έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για την πρόσβαση των παιδιών και των εφήβων στη γνώση και τον πολιτισμό.

Δικηγόρος, πολιτική επιστήμονας. Διευθύντρια του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς και αντιπρόεδρος του πανευρωπαϊκού δικτύου «transform! Europe». Πρόκειται για τη Δανάη Κολτσίδα, που μεγάλωσε  στη Λάρισα, αλλά ζει στην Αθήνα. Στην επαγγελματική της διαδρομή έχει εργαστεί σε διάφορες θέσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Να σημειωθεί πως την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε στην ομάδα που εργάστηκε στο υπουργείο Εσωτερικών για τη μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης και την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Στη νεότερη, αλλά δυναμική γενιά των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος είναι και ο Σωτήρης Αλεξίου, που είχε ενεργή συμμετοχή για περίπου μια δεκαετία στη νεολαία του κόμματος. Μεγάλωσε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στου Ζωγράφου, ενώ είναι διπλωματούχος της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή