Δ. Τζανακόπουλος: Η Ράνια Σβίγκου έχει υπηρετήσει το κόμμα με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2022 14:34
UPD:14:39
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Την εκλογή της Ράνιας Σβίγκου στη θέση της νέας γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με ποσοστό 76,5%, σχολίασε ο απερχόμενος γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Όπως είπε,θα είναι μία εξαιρετική γραμματέας και θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη νίκη και την πολιτική αλλαγή. 

«Η Ράνια Σβίγκου είναι μια εξαιρετική επιλογή. Έχει δώσει τα διαπιστευτήριά της στην ελληνική Αριστερά εδώ και πάνω από 20 χρόνια, έχει υπηρετήσει αυτό το κόμμα με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια και το ίδιο θα κάνει και από τη θέση της γραμματέως του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς για το αν ήθελε να τερματίσει τη θητεία του ως γραμματέας του κόμματος, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε: «δεν υπάρχει “θέλω” σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχει πολιτική συζήτηση και συλλογική απόφαση». «Πάντοτε σε συνεννόηση με τον πρόεδρο, αναλαμβάνουμε τις χρεώσεις και τα καθήκοντα που εκείνος αποφασίζει μετά από συζήτηση και δημοκρατικό διάλογο. Από όποια θέση μας ζητηθεί κάθε φορά υπηρετούμε το συλλογικό στόχο και τη συλλογική μας υπόθεση, που είναι η υπόθεση της Αριστεράς», συνέχισε. 

Αναφερόμενος στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιήθηκαν χθες είπε: «Η χθεσινή Κεντρική Επιτροπή ανοίγει έναν κύκλο, ο οποίος θα ολοκληρωθεί με την ήττα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Για να ανοίξει ένας ακόμα κύκλος, που θα είναι η ακόμα βαθύτερη ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην ελληνική κοινωνία και η νέα διακυβέρνηση».

Όπως είπε, η χθεσινή ημέρα ότι ήταν μια ημέρα ολοκλήρωσης ενός κύκλου και ανοίγματος ενός νέου. «Το 2019 μετά τις εκλογές και το 32% που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε μια μεγάλη πορεία προς το λαό, ώστε το κόμμα να αντιστοιχήσει την πολιτική του επιρροή με τις κοινωνικές του εκπροσωπήσεις και τη γείωσή του στην ελληνική κοινωνία», σημείωσε, προσθέτοντας: «Αυτός ο κύκλος εν μέρει ολοκληρώθηκε με την εκλογική διαδικασία της 15ης Μαΐου, κατά την οποία γράφτηκαν στο κόμμα 110.000 νέα μέλη. Αυτή τη στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι το μεγαλύτερο κόμμα της ευρωπαϊκής Αριστεράς, το μεγαλύτερο κόμμα του ευρύτερου δημοκρατικού και προοδευτικού χώρου στην Ευρώπη».

Για τον κ. Τζανακόπουλο, τώρα ανοίγει ένας κύκλος ώστε να αξιοποιηθεί «αυτή η διεύρυνση, η μαζικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ στο επίπεδο και των κοινωνικών εκπροσωπήσεων, των κινημάτων, του συνδικαλισμού, της αυτοδιοίκησης». «Επομένως η δουλειά συνεχίζεται, με έναν κύριο, άμεσο στόχο που είναι η πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και η πολιτική αλλαγή», συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει αν ο Αλέξης Τσίπρας στοχεύει σε εξισορρόπηση των αντιθέσεων εντός του κόμματος, ανέφερε: «όσον αφορά τον τρόπο εκλογής Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής αποτυπώθηκαν διαφορετικές απόψεις, όμως μετά το συνέδριο και τη διαδικασία της 15ης Μαΐου, η συζήτηση αυτή έκλεισε». «Τώρα δεν έχουμε πλειοψηφίες και μειοψηφίες, έχουμε μια ενιαία Κεντρική Επιτροπή και το επόμενο διάστημα, ανάλογα και με τα πολιτικά ζητήματα που θα προκύπτουν, οι απόψεις θα ανασυντίθενται συνεχώς», εξήγησε.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή