«100 χρόνια: για να μην ξεχάσουμε ποτέ» - Έκθεση ζωγραφικής στο Σύνταγμα

Πρωτοβουλία διατήρησης της μνήμης ανέλαβε το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού και η ΑΕΚ
Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2022 15:30
UPD:03/09/2022 20:45
A- A A+

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία διατήρησης της μνήμης ανέλαβε το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού και η ΑΕΚ, διοργανώνοντας μια έκθεση ζωγραφικής στον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, με θέμα «100 χρόνια: για να μην ξεχάσουμε ποτέ».

Με αυτόν τον τρόπο τιμά την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η έκθεση θα γίνει με έργα του Αλέξανδρου Βακιρτζή με θέμα τον Ξεριζωμό και την Προσφυγιά του 1922. Οι 40 πίνακες για την προσφυγιά θα φιλοξενούνται από τις 3 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2022 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μετρό στο Σύνταγμα.

Στη συνέχεια οι πίνακες θα μεταφερθούν στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Πρόκειται να τοποθετηθούν σε σουίτες της «Αγια-Σοφιάς – OPAP Arena», καθώς ακόμη και στα ακριβότερα σημεία του γηπέδου, ο κάτοχος της σουίτας θα έχει πάντα μπροστά του έντονο το στοιχείο που χαρακτηρίζει ιστορικά την ομάδα.

Η ανακοίνωση

«100 χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού και η ΑΕΚ αποδίδουν τον ελάχιστο οφειλόμενο φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας, αλλά και σε όσους επιβίωσαν και έζησαν τα τραγικά γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής, του Ξεριζωμού και της εγκατάστασης στην Ελλάδα, το 1922.

Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται η Έκθεση ζωγραφικής του Αλέξανδρου Βακιρτζή με θέμα τον Ξεριζωμό και την Προσφυγιά του 1922. Σαράντα πίνακες που μας θυμίζουν τον πόνο της προσφυγιάς. Από τις 03 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2022 (10:00 – 19:00) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μετρό, του Σταθμού Συντάγματος.

Η έκθεση τελεί υπό την Αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων Διοργάνωση: Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού που στεγάζεται στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Υποστηρικτής: ΣΤΑΣΥ Χορηγός: ΑΕΚ».

Προτεινόμενα για εσάς