Γ. Παπαθανασίου: «Ή μειώνουμε το έλλειμμα ή βουλιάζουμε»

Κυριακή, 14 Ιουνίου 2009 11:21
A- A A+

«Τα ψέματα και οι δικαιολογίες τελείωσαν. Ή θα αποφασίσουμε να μειώσουμε το έλλειμμα και το χρέος ή τότε πράγματι θα βουλιάξουμε όλοι μαζί. Μαγικές συνταγές για να μειώσουμε το έλλειμμα δεν υπάρχουν», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο επιβολής νέων φόρων, ο κ. Παπαθανασίου επανέλαβε την προεκλογική δήλωση του πρωθυπουργού ότι τον Ιούνιο θα εκτιμηθεί από την κυβέρνηση η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και αν χρειαστεί θα γίνουν οι αναγκαίες προσαρμογές, ακόμη και η επιβολή νέων φόρων.

«Το ίδιο έλεγα προεκλογικά και εγώ. Ποτέ δεν κρύψαμε την αλήθεια, όπως κάνουν όλοι οι άλλοι», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο απογοητευτικό μήνυμα των ευρωεκλογών σημείωσε: «Mπορούμε να το μετατρέψουμε σε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης, αρκεί να αποφασίσουμε να κυβερνήσουμε με αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα και μηδενική ανοχή σε συμπεριφορές που μας εκθέτουν».

O κ. Παπαθανασίου υπογράμμισε επίσης ότι «αυτό που αποδοκιμάστηκε στις ευρωεκλογές δεν είναι το κυβερνητικό σχήμα συνολικά, αλλά η χαμηλή απόδοση σε συγκεκριμένους τομείς. Γι’ αυτό και πιστεύω ακράδαντα πως ό,τι ενόχλησε, πίκρανε και εξόργισε τους πολίτες πρέπει να αλλάξει».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή