Α. Σπηλιωτόπουλος: Καμία ψήφος δεν περισσεύει

Τρίτη, 26 Μαΐου 2009 21:17
UPD:21:18
A- A A+

Ούτε δημοψήφισμα είναι οι ευρωεκλογές, ούτε η κυβέρνηση θα κριθεί στις 7 Ιουνίου, ωστόσο, έχουν πολιτική σημασία και η ΝΔ πρέπει να δώσει δυνατά την πολιτική μάχη, επισήμανε ο υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος, σε ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση.

«Οι ευρωεκλογές είναι μια πολιτική αναμέτρηση που σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν κρίνει την πορεία της εκάστοτε Κυβέρνησης. Κρίνει τη στάση των κομμάτων πάνω σε ευρωπαϊκά θέματα», ανέφερε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

«Παράλληλα, όμως, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν είναι και κάτι που πρέπει να υποτιμούμε. Από αυτό θα εξαρτηθεί η στρατηγική μας και κυρίως ποιος θα έχει την πρωτοβουλία των εξελίξεων στο επόμενο διάστημα. Γι’ αυτό πρέπει να δώσουμε την πολιτική μάχη δυνατά. Με όλες μας τις δυνάμεις. Καμία ψήφος δεν περισσεύει», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στη συσπείρωση της ΝΔ ο κ. Σπηλιωτόπουλος σημείωσε: «Το τελευταίο διάστημα δυσαρεστήσαμε τον κόσμο μας. Πληγώσαμε τους αγωνιστές της παράταξής μας. Γι’ αυτό και στις επερχόμενες ευρωεκλογές, αντίπαλος μας δεν είναι το ΠΑΣΟΚ. Ο αντίπαλος μας είναι η αποχή. Τους δικούς μας φίλους πρέπει να πείσουμε να προσέλθουν και να ψηφίσουν. Και αυτό για εμένα είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Εμφανίστηκε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα, υπογραμμίζοντας : «Καμία ηττοπάθεια δεν μας ταιριάζει. Κανένα σενάριο καταστροφολογίας δεν μας αγγίζει. Και αυτό γιατί το εκλογικό σώμα κινείται με μεγάλη ταχύτητα. Κινείται όπως το εκκρεμές. Τίποτε δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο ούτε προς τη μια πλευρά του εκκρεμούς, ούτε προς την άλλη. Γι' αυτό και λέω ότι μπορούμε να τα πάμε καλά, αρκεί, να σηκώσουμε τα μανίκια και να στρωθούμε στη δουλειά».

«Ατόπημα» και προσβλητικό» χαρακτήρισε ο κ. Σπηλιωτόπουλος το δίλημμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα».

Αναφερόμενος στο χώρο της εκπαίδευσης ο κ. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε ότι θα προχωρήσει στη μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

«Τα διακυβεύματα που έχουμε μπροστά μας είναι υψηλής εθνικής σπουδαιότητας. Και μπροστά στα διακυβεύματα αυτά, μπροστά σε υποθέσεις εθνικής σημασίας, μπροστά σε επιλογές που κρίνουν το μέλλον της χώρας, δεν μπορεί να υπάρχει ούτε αποστασιοποίηση, ούτε δεύτερη σκέψη. Απαντούμε ξεκάθαρα «όχι» στις σειρήνες του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας. Εμείς έχουμε επιλέξει το δρόμο της υπευθυνότητας. Και το δρόμο αυτό δεν τον παζαρεύουμε», τόνισε.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή