Ανούσια σκιαμαχία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Διακαναλική συνέντευξη Αλ. Τσίπρα
Τρίτη, 26 Μαΐου 2009 15:10
UPD:15:13

«Αντί να συζητάμε τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στο μέσον μιας τεράστιας κρίσης συζητάμε για τα

A- A A+

Για «ανούσια σκιαμαχία» κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας κατά της διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει ευρωεκλογών που παραχώρησε το μεσημέρι στο Ζάππειο Μέγαρο.

«Αντί να συζητάμε τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στο μέσον μιας τεράστιας κρίσης συζητάμε για τα "παπαγαλάκια" του κ. Καραμανλή και τους "βαρβάρους" του κ. Παπανδρέου», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και σημείωσε ότι οι πολιτικές που προτείνουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ «βυθίζουν ακόμη περισσότερο την κοινωνία στην κρίση».

ΣΥΝ: Συνέντευξη Τύπου Α. Τσίπρα

ΣΥΝ: Συνέντευξη Τύπου Α. Τσίπρα

Προηγουμένως, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο θάνατο του Μιχάλη Παπαγιαννάκη. «Ο ΣΥΝ έχασε ένα κομμάτι της ιστορίας του», είπε, εκφράζοντας τη θλίψη του για την απώλεια του στελέχους του ΣΥΝ.

Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση Καραμανλή ότι «κρατάει στο συρτάρι» συγκεκριμένα μέτρα τα οποία θα προωθήσει την επόμενη των ευρωεκλογών, αντί να τα ανακοινώσει τώρα ώστε να «εισπράξει την απάντηση από τους πολίτες στις ευρωεκλογές», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε. Η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκάσει την κυβέρνηση να κρατήσει στο συρτάρι τα αντιλαϊκά μέτρα, τόνισε και στο σημείο αυτό χαρακτήρισε εφικτό να αυξήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη δύναμή του, ώσε να είναι τρίτο κόμμα και να εκλέξει τρεις ευρωβουλευτές.

Για το ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του ΣΥΝ υποστήριξε πως «δεν θα υπερασπιστεί επί της ουσίας άλλη πολιτική από αυτή που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως οι ευρωεκλογές αποτελούν ευκαιρία για να τοποθετηθούν οι πολίτες για τις αιτίες της κρίσης και την αντιμετώπισή της, σημειώνοντας παράλληλα πως οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι μόνες ρεαλιστικές για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή