Αλ. Τσίπρας: Μάχη για ισότιμη μεταχείριση της μουσουλμανικής μειονότητας

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2009 19:09
UPD:19:10
A- A A+

Στην ανάγκη ισότιμης μεταχείρισης των μελών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της περιοδείας του στην Ξάνθη, συνοδευόμενος από την υποψήφια ευρωβουλευτή, Χαμπίπ Ντιλέκ.

«Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, δίνουμε αγώνα, προκειμένου να υπάρχει ισότιμη μεταχείριση από την πλευρά της κεντρικής πολιτείας απέναντι στους συμπολίτες μας της μειονότητας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη συμμετοχή της Χαμπίπ Ντιλέκ υπογράμμισε: «Δεν είναι απλά μια τιμητική θέση. Η Ντιλέκ Χαμπίπ είναι μια συντρόφισσα, που αγωνίζεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια μέσα από τη μειονότητα, αλλά και μέσα στον κοινωνικό ιστό για τα δικαιώματα της μειονότητας. Συνεπώς, ο αγώνας που δίνουμε είναι ένας κοινός αγώνας. Δεν θέλουμε τους συμπολίτες μας από τη μειονότητα ως μαϊντανούς στα ψηφοδέλτιά μας. Τους θέλουμε ως ισότιμους συμμέτοχους σ΄ έναν κοινό αγώνα, που δεν σταματάει όταν κλείνουν τα φώτα των εκλογών, αλλά συνεχίζεται, προκειμένου να αναγνωριστούν τα δικαιώματα των συμπολιτών μας της μειονότητας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ επισκέφθηκε την κεντρική αγορά της Ξάνθης και το περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη. Στις 20.00 απόψε θα μιλήσει σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία της Κομοτηνής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή