Στις 28 Μαΐου το debate των ευρωεκλογών

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2009 15:42
UPD:19:59
A- A A+

Με τη συμμετοχή έξι δημοσιογράφων και ενός συντονιστή θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ την ερχόμενη Πέμπτη η τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών ενόψει των ευρωεκλογών.

Οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν κατά τη διάρκεια συνάντησης των εκπροσώπων των κομμάτων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος απέρριψε εκ νέου αίτημα του ΠΑΣΟΚ και για δεύτερη αναμέτρηση μεταξύ του κ. Γιώργου Παπανδρέου και του κ. Κώστα Καραμανλή, σημειώνοντας πως «αυτή τη στιγμή, οι εκλογές αφορούν στο μέλλον της Ευρώπης». «Αν ήτανε να συζητήσουμε για το μέλλον της χώρας και για το ποιος θα ήταν ο καλύτερος πρωθυπουργός, τότε θα μπορούσαμε να εξετάσουμε και την πρόταση του ΠΑΣΟΚ» πρόσθεσε.

Πάντως ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Παπακωνσταντίνου επέμεινε στην πρότασή του για τηλεοπτική αναμέτρηση των κυρίων Καραμανλή και Παπανδρέου, όπως επίσης και σε άλλο ντιμπέιτ μεταξύ των επικεφαλής των ευρωψηφοδελτίων.

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ επέμεινε πως όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί θα πρέπει να δεχθούν τις ίδιες ερωτήσεις (για να μην γίνουν - όπως είπε χαρακτηριστικά ο Μ. Μαΐλης - παράλληλοι μονόλογοι) ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η συζήτηση πρέπει να αφορά «σε πραγματικά προβλήματα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ Α. Καρίτζης ερωτηθείς σχετικά με το ποιος θα εκπροσωπήσει το κόμμα στην τηλεοπτική αναμέτρηση, απάντησε λέγοντας πως «ευτυχώς έχουμε την τύχη να έχουμε δύο χαρισματικούς ηγέτες, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Αλέκο Αλαβάνο - δεν έχουμε, όμως, ακόμα αποφασίσει, ποιος θα μας εκπροσωπήσει».

Ο ΛΑΟΣ, δια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κώστα Αϊβαλιώτη, πρότεινε να αλλάξει η ημερομηνία διεξαγωγής του ντιμπέιτ, λέγοντας ότι η 28η Μαΐου είναι ημέρα της Αναλήψεως, «σημαντικής εορτής της Ορθοδοξίας». Υπενθύμισε ακόμη πως το κόμμα του έχει ταχθεί υπέρ της πρότασης δύο δημοσιογράφων και συντονιστών από κάθε κόμμα και επιλογής τους κατόπιν κλήρωσης - μια πρόταση που δεν έγινε δεκτή, αφού, όπως ανέφερε ο κ. Αντώναρος, «αυτό θα το ορίσουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή