Γ. Παπανδρέου: Να αλλάξει πορεία η χώρα

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009 16:38
UPD:17:04

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν κάνει καμία προσπάθεια να διαμορφώσει συμμαχίες και να επηρεάσει αποφάσεις.

A- A A+

«Το ΠΑΣΟΚ συνδέει τις ευρωεκλογές με τις εθνικές εκλογές, θέλουμε οι πολίτες να πάρουν την τύχη στα χέρια τους και να αλλάξει πορεία η χώρα», ανέφερε σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα για τις ευρωεκλογές.

Μιλώντας για την προσφορά των κομμάτων στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, ο κ. Παπανδρέου καταλόγισε παθητική αντίληψη στη ΝΔ, επικαλούμενος ως απόδειξη το γεγονός ότι «το κυβερνών κόμμα ανατρέχει συνέχεια στο ΄80 και στην ένταξη της χώρας, χωρίς να δείξει κάτι άλλο».

Υποστήριξε επίσης ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι η παράταξη, που κατάφερε να συνδιαμορφώσει συνθήκες στην Ευρωπαϊκή Ενωση και να διεκδικήσει προς όφελος της Ελλάδας»,

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν κάνει καμία προσπάθεια να διαμορφώσει συμμαχίες και να επηρεάσει αποφάσεις, ενώ για το ΠΑΣΟΚ τόνισε «δεν είμαστε ούτε αρνητές, ούτε θιασώτες της σημερινής Ευρωπαϊκής Ενωσης. Είμαστε με τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές, για να αλλάξει η σημερινή συντηρητική Ευρώπη».

Τόνισε ακόμη ότι «οι πολίτες σήμερα θέλουν αλλαγή και νέα πορεία, που θα αποτυπωθεί στις εκλογές. Αυτό έχει σχέση, τόσο με την οικονομία, όσο και με τη λειτουργία του κράτους. Η σωστή λειτουργία του κράτους είναι προϋπόθεση για τη σωστή λειτουργία της οικονομίας».

Κατά τη συνεδρίαση της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογών αποφασίστηκε ο προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα. Τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει η τηλεοπτική καμπάνια του Κινήματος, ενώ ο κ. Παπανδρέου προβλέπεται να μιλήσει σε συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε πέντε ή έξι μεγάλες πόλεις της χώρας.

Θα υπάρξουν, επίσης, δύο προγραμματικές παρεμβάσεις του με πρώτη αυτή της ερχόμενης Παρασκευής, στην Παλιά Βουλή, με θέμα το κράτος, τους θεσμούς και τη διαφάνεια. Η δεύτερη παρέμβαση θα έχει ως θέμα την κοινωνική πολιτική και το κοινωνικό κράτος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή