«Δράση» ο νέος πολιτικός σχηματισμός για τις ευρωεκλογές

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2009 05:51
UPD:11:12
EUROKINISSI /ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

A- A A+

Την πρώτη του πολιτική μάχη στις ευρωεκλογές του Ιουνίου θα δώσει το νέο κόμμα «Δράση», τη σύσταση του οποίου ανακοίνωσαν χθες σε συνέντευξη Τύπου, στο Μουσείο Μπενάκη, οι πρώην υπουργοί Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, Στέφανος Μάνος και ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Οι πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας παρουσίασαν χθες τη διακήρυξη αρχών και θέσεων της «Δράσης», της νέας πολιτικής κίνησης, με την οποία θα συμμετάσχουν στις προσεχείς ευρωεκλογές. «Ιδρύουμε κόμμα καταλύτη που θα επιδιώξει να επιβάλλει την αλήθεια και την κοινή λογική στην πολιτική μας ζωή», είπε ο κ. Μπουτάρης και κάλεσε «όλους τους προοδευτικούς πολίτες, κεντροαριστερούς και κεντροδεξιούς, σοσιαλδημοκράτες και φιλελεύθερους, εκσυγχρονιστές και πραγματιστές» να συνεργασθούν ώστε να «ανατραπεί η ακάθεκτη πορεία μας προς την παρακμή».

Στ. Μάνος: Tώρα ξέρουμε πολύ καλύτερα πόσο λίγο μετράνε Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ

Στ. Μάνος: Tώρα ξέρουμε πολύ καλύτερα πόσο λίγο μετράνε Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Μπουτάρης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι το κόμμα είναι διατεθειμένο να προσφέρει τις αναγκαίες ψήφους για το σχηματισμό κυβερνήσεων συνεργασίας και στα δύο μεγάλα κόμματα «για να πιέσει να υιοθετηθούν πολιτικές στρατηγικά επωφελείς για τη χώρα».

Για νέες και αποτελεσματικότερες ιδέες σε σχέση με την εποχή που είχε σχηματίσει το προηγούμενο κόμμα του, έκανε λόγο, ο κ. Μάνος.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας Θ. Βερέμης, ο οποίος συμμετείχε στο πάνελ της συνέντευξης Τύπου είπε ότι το νέο κόμμα στηρίζεται στην «κοινωνία των πολιτών, η οποία λανθάνει στη χώρα μας».

Οι πρωτεργάτες της Κίνησης ανακοίνωσαν τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, «ως πρώτη παρέμβαση για την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού». Σε σχετική ερώτηση, τόνισαν ότι σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, το κόμμα δεν θα συμμετάσχει, ενώ διευκρίνισαν ότι δεν έχει αποφασιστεί ποιος θα τεθεί επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου.

Εξάλλου, με γραπτό χαιρετισμό του που διαβάστηκε κατά την παρουσίαση, ο πρώην βουλευτής Ανδρέας Ανδριανόπουλος ανέφερε ότι το νέο κόμμα αποτελεί ελπίδα.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή