Ανακοινώθηκε η δημιουργία της «Δράσης»

Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009 20:00
UPD:18/03/2009 00:44
A- A A+

Τη διακήρυξη αρχών και θέσεων του νέου πολιτικού σχηματισμού «Δράση» ανακοίνωσαν ο Στέφανος Μάνος, ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος και ο Γιάννης Μπουτάρης. Το νέο κόμμα θα κάνει το ντεμπούτο του στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου.

«Ιδρύουμε κόμμα καταλύτη που θα επιδιώξει να επιβάλλει την αλήθεια και την κοινή λογική στην πολιτική μας ζωή» ανέφερε ο κ. Μπουτάρης παρουσιάζοντας τη διακήρυξη. Επίσης, κάλεσε «όλους τους προοδευτικούς πολίτες, κεντροαριστερούς και κεντροδεξιούς, σοσιαλδημοκράτες και φιλελεύθερους, εκσυγχρονιστές και πραγματιστές» να συνεργασθούν ώστε να «ανατραπεί» η «ακάθεκτη πορεία μας προς την παρακμή».

Στ. Μάνος: Tώρα ξέρουμε πολύ καλύτερα πόσο λίγο μετράνε Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ

Στ. Μάνος: Tώρα ξέρουμε πολύ καλύτερα πόσο λίγο μετράνε Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ

Ο κ. Μπουτάρης γνωστοποίησε ακόμη ότι το κόμμα είναι διατεθειμένο να προσφέρει τις αναγκαίες ψήφους για το σχηματισμό κυβερνήσεων συνεργασίας και στα δύο μεγάλα κόμματα «για να πιέσει να υιοθετηθούν πολιτικές στρατηγικά επωφελείς για τη χώρα».

Για «νέες» και «αποτελεσματικότερες» ιδέες σε σχέση με την εποχή που είχε σχηματίσει το προηγούμενο κόμμα του έκανε λόγο ο κ. Μάνος και αναφέρθηκε στο έργο που άφησε πίσω του, ενώ ο κ. Κοντογιαννόπουλος συντόνισε το πάνελ της παρουσίασης.

Ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας Θ. Βερέμης, ο οποίος συμμετείχε στο πάνελ της συνέντευξης Τύπου σημείωσε ότι το νέο κόμμα στηρίζεται στην «κοινωνία των πολιτών», η οποία «λανθάνει στη χώρα μας».

Σε σχετική ερώτηση, οι πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας τόνισαν ότι σε περίπτωση πρόωρων εκλογών το κόμμα δεν θα συμμετάσχει, ενώ διευκρίνισαν ότι δεν έχει αποφασιστεί ποιος θα τεθεί επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου.

Επιπλέον, με γραπτό χαιρετισμό του, ο οποίος διαβάστηκε κατά την παρουσίαση, ο πρώην βουλευτής Ανδρέας Ανδριανόπουλος ανέφερε ότι το νέο κόμμα αποτελεί ελπίδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή