ΣΥΝ - υποψηφιότητες ευρωεκλογών: Σημαντικό προβάδισμα Ν. Χουντή

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2009 10:41
UPD:12:42
A- A A+

Σημαντικό προβάδισμα στις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΝ για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, απέκτησε ο γραμματέας του κόμματος Ν. Χουντής έναντι του Δ. Παπαδημούλη. Με καταμετρημένο το 86,54% των ψήφων, ο κ. Χουντής προηγείται με 49,06% και ο κ. Παπαδημούλης ακολουθεί με 42,89%, ενώ την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο Π. Τριγάζης.

Η εφορευτική επιτροπή θα ανακοινώσει το τελικό αποτέλεσμα μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής πιθανών ενστάσεων.

A. Tσίπρας: Οι Ευρωεκλογές να δώσουν μήνυμα ελπίδας

A. Tσίπρας: Οι Ευρωεκλογές να δώσουν μήνυμα ελπίδας

Πάντως, σε δήλωσή του ο κ. Παπαδημούλης συγχαίρει τον Ν. Χουντή, σημειώνοντας ότι τα μέλη του ΣΥΝ μίλησαν και κατέγραψαν δύο ισοδύναμες υποψηφιότητες.

Όπως επισημαίνει, «η ηγεσία του κόμματος καλείται, εν όψει και των ευρωεκλογών να αντιστοιχηθεί με το μήνυμα των μελών μας, με θετικές πρωτοβουλίες και αλλαγές».

Ο κ. Παπαδημούλης ευχαριστεί θερμά τα χιλιάδες μέλη του κόμματος για την εμπιστοσύνη τους, που όπως αναφέρει, «αντιπροσωπεύει μια ισχυρή βούληση του "κοινωνικού" Συνασπισμού που κανείς δεν πρέπει να αγνοήσει».

«Εύχομαι από καρδιάς στον σ. Νίκο Χουντή καλή δύναμη. Αναλαμβάνει πλέον ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, πολύ μεγάλο βάρος στη συλλογική προσπάθεια για την επίτευξη του κομματικού μας στόχου, την εκλογή τεσσάρων ευρωβουλευτών», προσθέτει στη δήλωσή του ο κ. Παπαδημούλης και καταλήγει λέγοντας:

«Προσωπικά είναι αυτονόητο ότι θα συνεχίσω, όπως πάντα, να συμβάλλω στον κοινό μας αγώνα, στο μέτρο φυσικά που μου αναλογεί. "Έκαστος εφ’ ώ ετάχθη". Με απόλυτο σεβασμό και δέσμευση στο "συνασπιστικό κεκτημένο" για την αριστερή ευρωπαϊκή μας πολιτική. Με υπερηφάνεια για τις ιδέες του ρεύματος της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς και σταθερή προσήλωση στην ανάγκη να ισχυροποιηθεί το κοινό μας σπίτι ο Συνασπισμός».

Λίγο αργότερα, μιλώντας στη ΝΕΤ για τα αποτελέσματα του εσωκομματικού δημοψηφίσματος ο γραμματέας της ΚΠΕ του Συνασπισμού Νίκος Χουντής δήλωσε τα εξής:

Ν. Χουντής: Oι πολίτες να υποστηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές

Ν. Χουντής: Oι πολίτες να υποστηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές

«Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Συνασπισμού που, με τη μαζική τους συμμετοχή στη διαδικασία εκλογής των υποψηφίων Ευρωβουλευτών, ενίσχυσαν το δημοκρατικό, αριστερό χαρακτήρα του κόμματος. Θέλω να καλέσω τους πολίτες να υποστηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου για να δοθεί ισχυρό μήνυμα, ανατροπής και αλλαγής και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή