Δ. Παπαδημούλης: Εμπιστεύομαι την αδέσμευτη κρίση των μελών του ΣΥΝ

Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2009 20:23
A- A A+

Tην εμπιστοσύνη του στο πολιτικό κριτήριο και την αδέσμευτη κρίση των μελών του Συνασπισμού εξέφρασε ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης ενόψει των εσωκομματικών εκλογών στις 8 και 9 Μαρτίου για να ανάδειξη των υποψήφιων ευρωβουλευτών του κόμματος.

Κατά την ομιλία του απόψε σε εκδήλωση με θέμα «Ο απολογισμός μας, η Ευρωπαϊκή Αριστερά και η πρόκληση των ευρωεκλογών» ο κ. Παπαδημούλης υποστήριξε ότι η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε βαθιά κρίση και «δεν αρέσει». Πρόσθεσε δε πως οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές εντείνουν επικίνδυνα τις κοινωνικές ανισότητες καθώς και ότι το έλλειμμα διαφάνειας και δημοκρατικής λειτουργίας απομακρύνει τους πολίτες.

Οι ευρωεκλογές «μετατρέπονται αυτή τη φορά σε ένα σημαντικό ορόσημο, σημείο καμπής για τις πολιτικές εξελίξεις στην χώρα» συνέχισε και εξέφρασε την αισιοδοξία του «για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα».

Τα 15.000 μέλη του ΣΥΝ καλούνται να επιλέξουν κατά συνείδηση, χωρίς πειθαρχία σε "τασικές οδηγίες", με γνώμονα το συμφέρον του κόμματος, να πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα στις ευρωεκλογές, σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης. Τόνισε μάλιστα ότι «η μαζική συμμετοχή των μελών, οι άψογες δημοκρατικές διαδικασίες και η στάση απόλυτης ουδετερότητας που κρατούν προς τιμήν τους, τόσο ο Πρόεδρος του κόμματος όσο και ο Αλέκος Αλαβάνος, διευκολύνουν ώστε να μετατραπούν οι εσωκομματικές εκλογές στις 8 και 9 Μαρτίου σε μια γιορτή εσωκομματικής δημοκρατίας. Έχουμε να κάνουμε με μια συγκριτική αξιολόγηση συναγωνιστικών υποψηφιοτήτων και όχι με έναν εσωκομματικό πόλεμο».

Σε μήνυμά του ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος αναφέρεται στην επιτυχή παρουσία του κ. Παπαδημούλη στην Ευρωβουλή, τονίζει την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ και εκφράζει την ελπίδα ότι στις ευρωεκλογές θα γίνει ένα βήμα μπροστά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή