Στον εισαγγελέα υπόθεση εγγραφών κοινοτικών πολιτών σε εκλογικούς καταλόγους

Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2010 15:41
UPD:19:12
A- A A+

Τη νομιμότητα της εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους κοινοτικών πολιτών σε τουλάχιστον 72 περιπτώσεις αμφισβητεί το υπουργείο Εσωτερικών, βάσει έκθεσης του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Διοίκησης, που εστάλη στον εισαγγελέα.

Την υπόθεση έφερε στο φως δημοσίευμα της εφημερίδας «Ποντίκι».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, από τον έλεγχο που έγινε προέκυψε ότι σε μεγάλο αριθμό περιπτώσεων, αιτήσεις - δηλώσεις Ευρωπαίων πολιτών που εντοπίστηκαν στο αρχείο του Δήμου Αθηναίων, βάσει των οποίων έγιναν οι εγγραφές στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους που καταρτίζει ο Δήμος Αθηναίων και επιτρέπουν τη συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν συμπληρώθηκαν, δεν υπογράφηκαν και δεν κατατέθηκαν από τους ίδιους. Επιπλέον οι αναφερόμενες στις αιτήσεις - δηλώσεις ως διευθύνσεις κατοικίας των ως άνω εκλογέων, που εντοπίζονται στην περιοχή Πετραλώνων, δεν είναι οι πραγματικές.

Οι εν λόγω αιτήσεις συμπεραίνεται ότι συμπληρώθηκαν, υπογράφηκαν και κατατέθηκαν στον Δήμο Αθηναίων από τρίτους και παρά ταύτα έγιναν δεκτές από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή