Αποχωρεί από την ηγεσία του ΣΥΝ ο Ν. Κωνσταντόπουλος

Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2004 14:55
UPD:16:51

A- A A+

ΤΗΝ απόφασή του να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία του Συνασπισμού κατά το προσεχές συνέδριο του κόμματος, τον Οκτώβριο, ανακοίνωσε σήμερα ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Μία ημέρα μετά τα απογοητευτικά για τον ΣΥΝ αποτελέσματα των ευρωεκλογών ο κ. Κωνσταντόπουλος τόνισε ότι το κόμμα χρειάζεται ανασυγκρότηση και ότι εκείνος θέτει πρώτος το παράδειγμα.

«Ο ΣΥΝ έχει εδραιώσει την παρουσία του στην πολιτική ζωή του τόπου, χρειάζεται, όμως, παραπέρα αποσαφήνιση της στρατηγικής και της πολιτικής του. Χρειάζεται παραπέρα αποσαφήνιση της στρατηγικής και της πολιτικής του, σε συνδυασμό με ριζικές τομές στον τρόπο λειτουργίας του. Χρειάζεται σε βάθος οργανωτική ανασυγκρότηση και ανανέωση σε όλα τα επίπεδα.

Προσωπικά, είμαι αποφασισμένος να βοηθήσω, δίνοντας πρώτος το παράδειγμα προς αυτήν την κατεύθυνση. Ανακοίνωσα στην Π.Γ. ότι στο επόμενο Συνέδριο δεν θα θέσω υποψηφιότητα για την επανεκλογή μου στη θέση του προέδρου. Είμαι πρόεδρος 11 χρόνια. Μέχρι το Συνέδριο και μετά το Συνέδριο θα συνεχίσω την προσφορά μου στον ΣΥΝ από άλλες θέσεις και σε όποια καθήκοντα μου αναθέσει ο ΣΥΝ», είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Διευκρίνισε επίσης, ότι τα σενάρια που θέλουν τον ίδιο να προτείνεται ως υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας δεν έχουν καμμία σχέση με την πραγματικότητα.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή