ΔΗΚΚΙ: Ψήφο στις δυνάμεις που καταδίκασαν το Σχέδιο Ανάν

Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2004 15:31
UPD:16:22
A- A A+

Σε ψήφο καταδίκης του δικομματισμού, και παράλληλα ενίσχυσης των δυνάμεων που αγωνίστηκαν κατά του Σχεδίου Ανάν, που αντιστάθηκαν στην πολιτική του Μάαστριχτ, και απέρριψαν το Ευρωσύνταγμα, καλεί τους ψηφοφόρους του ΔΗΚΚΙ η ανασυγκροτημένη Πολιτική Γραμματεία του Κινήματος, που έμεινε εκτός της μάχης των ευρωεκλογών http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/06/05/920797.htm .

Σημειώνεται ότι από τα κοινοβουλευτικά κόμματα μόνο το ΚΚΕ πληροί τα παραπάνω κριτήρια.

Σε σημερινή συνέντευξή τους, τα στελέχη του ΔΗΚΚΙ κατήγγειλαν την απόφαση του Αρείου Πάγου, κάνοντας λόγο για «πραξικόπημα νοθείας».

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΔΗΚΚΙ, Ηλίας Νικολόπουλος συνέχισε: «Ο Αρειος Πάγος ζήτησε πρόσθετη προϋπόθεση για να επιτρέψει στο ΔΗΚΚΙ τη συμμετοχή του στις ευρωεκλογές: Να υποβάλλεται η πρόταση των υποψηφίων και από τα 120 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Παραβίασε το γράμμα της νομοθεσίας που λέει ότι ένα κόμμα οφείλει να έχει, είτε αρχηγό, είτε διευθύνουσα επιτροπή. Καθώς δε, το ΔΗΚΚΙ είχε κατέβει ως συνασπισμός με δεύτερο κόμμα, στο διατακτικό ούτε καν αναφέρεται γιατί απορρίφθηκε ο συνασπισμός».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή