Έκκληση στους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες στις 13/6

Πέμπτη, 03 Ιουνίου 2004 16:18
A- A A+

«Ψηφίστε στις 13 Ιουνίου. Αποφασίστε για το μέλλον της Ευρώπης», είναι το μήνυμα που συντάχθηκε από κοινού από τα υπουργεία Εξωτερικών των 25 κρατών-μελών της Ε.Ε. και το οποίο απηύθυνε νωρίτερα σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα Γιάννης Βαληνάκης.

Στο μήνυμα ο κ. Βαληνάκης καλεί τους πολίτες να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις εκλογές της 13ης Ιουνίου σημειώνοντας: «Είναι οι πρώτες εκλογές της Ευρώπης των 25. Αποτελούν εκδήλωση της βούλησής μας να μοιραστούμε ένα κοινό όραμα ειρήνης, αλληλεγγύης και ασφάλειας απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει η φωνή της Ευρώπης ακόμη πιο ισχυρή στο διεθνές προσκήνιο».

«Η Ευρώπη είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή αγορά» - συνεχίζει η δήλωση. «Είναι μια ζωντανή κοινότητα αξιών και στόχων. Δεν είναι μια αφηρημένη έννοια, αλλά είναι συνεχώς παρούσα στην καθημερινή ζωή του καθενός μας».

«Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο –υπογραμμίζεται- διαδραματίζει ρόλο κλειδί στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και η Ευρώπη έχει ανάγκη από ένα κοινοβούλιο που να αντιπροσωπεύει τη διαφορετικότητα του καθενός από εμάς και να εκφράζει τις επιθυμίες, τις ελπίδες και τις επιλογές μας».

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή