Μάρτενς: Η επιτυχία των Αγώνων θα είναι και ευρωπαϊκή

Πέμπτη, 27 Μαΐου 2004 18:22
UPD:19:17
A- A A+

Η επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας θα είναι και ευρωπαϊκή επιτυχία, τόνισε σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βίλφριντ Μαρτενς, κατά την παρουσίαση της διακήρυξης της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές από τον πρωθυπουργό.

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι σημαντικό γεγονός για ολόκληρη την Ευρώπη, αγώνες που είναι γιορτή για τον πολιτισμό, την παράδοση και τις αξίες και μόνο γι' αυτό το λόγο θα αποτελέσουν μια τεράστια επιτυχία, η οποία θα είναι επίσης ευρωπαϊκή επιτυχία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΛΚ.

Ο κ. Μάρτενς μίλησε με θερμά λόγια για τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και σημείωσε πως το ΕΛΚ έχει ξεκαθαρίσει τις θέσεις και τις πολιτικές του πολλούς μήνες πριν αναλαμβάνοντας μια δέσμευση για μια ισχυρή Ευρώπη για κάθε ευρωπαίο πολίτη.

«Γνωρίζουμε πως αυτοί που δεν μπορούν να αλλάξουν τον εαυτό τους συνήθως διακηρύσσουν την πρόθεσή τους να αλλάξουν τον κόσμο. Εμείς δεν σκοπεύουμε να αλλάξουμε τον κόσμο με τα λόγια, αλλά αναβαθμίζοντας την καθημερινή ζωή του ευρωπαίου πολίτη. Είμαστε το κόμμα των αλλαγών: αλλάζουμε την Ευρώπη στην πράξη», υπογράμμισε ο κ. Μάρτενς.

Ο κ. Μάρτενς πρόσθεσε ότι για το ΕΛΚ αποτελεί υψηλή προτεραιότητα η έγκυρη εφαρμογή της στρατηγικής της Λισαβόνας, καθώς και η οικονομία, οι θέσεις εργασίας αλλά και η διεύρυνση και η προστασία του κοινωνικού δικτύου.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή