ΥΠΕΣΔΔΑ: Τελευταίες προετοιμασίες εν όψει ευρωεκλογών

Πέμπτη, 27 Μαΐου 2004 16:28
A- A A+

Ολοκληρώθηκε η παραγωγή και αποστολή στις αρμόδιες περιφερειακές υπηρεσίες (Νομαρχίες, Πρωτοδικεία) όλων των σειρών των εκλογικών καταλόγων με τους οποίους θα διεξαχθούν οι ευρωεκλογές (δηλαδή οι βασικοί εκλογικοί κατάλογοι, οι ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι ετεροδημοτών και οι κατάλογοι πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ψηφίζουν έλληνες αντιπροσώπους), ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Παράλληλα, παραδίδεται στα κόμματα οπτικός δίσκος με τους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του εξωτερικού, ενώ οι κατάλογοι του εσωτερικού έχουν προ πολλού παραδοθεί.

Επίσης, έχει αποσταλεί σε όλους τους ΟΤΑ, οπτικός δίσκος με το εκλογικό τους σώμα ώστε να προετοιμάσουν τις μεταβολές της επόμενης αναθεώρησης των εκλογικών καταλόγων, αλλά και να δίνουν πληροφορίες στους δημότες τους εκτός διαδικτύου.

Τέλος, συνεχίζεται η ενημέρωση των ιστοσελίδων του διαδικτυακού τόπου του ΥΠΕΣΔΔΑ ( www.ypes.gr ) με την πληροφορία του αριθμού του εκλογικού τμήματος και της διεύθυνσης του. Η διαδικασία ενημέρωσης αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες.

Με την υπηρεσία «μάθε που ψηφίζεις» κάθε πολίτης μπορεί να ενημερώνεται για το πού ακριβώς είναι το τμήμα στο οποίο θα ψηφίσει. Μέχρι στιγμής η πληροφορία παρέχεται για 49 νομούς που καλύπτουν το 97% του εκλογικού σώματος.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή