Γαλλία - Κυβερνητική εκστρατεία κατά της αποχής στις ευρωεκλογές

Πέμπτη, 27 Μαΐου 2004 16:10
A- A A+

Εκστρατεία κατά της αποχής στις ευρωεκλογές ξεκίνησε η γαλλική κυβέρνηση θέτοντας ως στόχο την αύξηση της συμμετοχής στις ευρωεκλογές της 13ης Ιουνίου, πάνω από το 50% (από 46,7% το 1999).

«Θα ήθελα να βάλω τον πήχυ αρκετά ψηλά, πάνω από το 50%», δήλωσε η υπουργός αρμόδια για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Κλοντί Ενιέρ, παρουσιάζοντας στον Τύπο την εκστρατεία, η οποία προτρέπει τους Γάλλους να προσέλθουν στις κάλπες των Ευρωεκλογών.

Η εκστρατεία, η οποία θα διεξαχθεί από τις 31 Μαΐου ως τις 13 Ιουνίου, έχει στόχο να εξηγήσει σε ποιό βαθμό οι αποφάσεις του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου επηρεάζουν την καθημερινή ζωή των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σήμερα, σχεδόν το 80% των νομοθετημάτων υιοθετείται από το ευρωκοινοβούλιο, υπογράμμισε η κ. Ενιέρ.

Δεν πρόκειται «να αποφανθούμε υπέρ ή κατά του ευρωπαϊκού συντάγματος (...) ούτε υπέρ ή κατά της ένταξης της Τουρκίας, δεν είναι μια ψήφος υπέρ ή κατά της σημερινής κυβέρνησης», επισήμανε η υπουργός απευθυνόμενη στους γάλλους ψηφοφόρους.

Παράλληλα με την πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η αντιπολίτευση διεξάγει εκστρατεία για να μετατρέψει τις ευρωεκλογές σε ψήφο μομφής κατά της κυβέρνησης.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή